Pekasam perut lembu yang telah siap dimasak di kilang pemprosesan pekasam Shazam, Taiping.
Kesengsaraan hidup di Lorong Chow Kit, Kuala Lumpur hampir 10 tahun lepas membuka mata seorang wanita untuk tidak berpaling kebelakang dan terus maju kehadapan demi kelangsungan hidup yang lebih baik.
Sharifah Nurul Shahida Syed Abdul Rahman, 37, duhulunya bekas gelandangan yang hanya mengambil upah membasuh pinggan di kedai makan, kini merupakan ikon Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) yang telah membawa perniagaan ikan pekasam, malah sehingga ke pasaran luar negara.
Beliau kini berjaya menghasilkan sembilan jenis ikan pekasam, pekasam telur sotong, pekasam daging dan pekasam perut lembu sehingga menjadi bualan orang ramai kerana keunikanya. - Foto Bernama
Kesengsaraan hidup di Lorong Chow Kit, Kuala Lumpur hampir 10 tahun lepas membuka mata seorang wanita untuk tidak berpaling kebelakang dan terus maju kehadapan demi kelangsungan hidup yang lebih baik.
Sharifah Nurul Shahida Syed Abdul Rahman, 37, duhulunya bekas gelandangan yang hanya mengambil upah membasuh pinggan di kedai makan, kini merupakan ikon Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) yang telah membawa perniagaan ikan pekasam, malah sehingga ke pasaran luar negara.
Beliau kini berjaya menghasilkan sembilan jenis ikan pekasam, pekasam telur sotong, pekasam daging dan pekasam perut lembu sehingga menjadi bualan orang ramai kerana keunikanya. - Foto Bernama