Usahawan Mohd Izswan Anuar melakukan proses penjemuran tempurung kelapa yang sudah dibakar di bawah terik matahari sebelum proses pembungkusan arang mengikut tempahan untuk dijual kepada pelanggan di Kampung Sawah, baru-baru ini.
Mohd Izswan mengusahakan penjualan buah kelapa milik bapanya dan mempelbagaikan hasil perniagaan keluarga hampir 20 tahun itu menerusi pembuatan arang daripada tempurung kelapa.
Proses tempurung kelapa perlu dibakar di dalam tong secara tertutup selama tiga jam, kemudian dijemur dan dikeringkan, selepas itu tempurung kelapa dipecahkan sebelum dibungkus di dalam guni untuk penghantaran.
Mohd Izswan mengusahakan penjualan buah kelapa milik bapanya dan mempelbagaikan hasil perniagaan keluarga hampir 20 tahun itu menerusi pembuatan arang daripada tempurung kelapa.
Proses tempurung kelapa perlu dibakar di dalam tong secara tertutup selama tiga jam, kemudian dijemur dan dikeringkan, selepas itu tempurung kelapa dipecahkan sebelum dibungkus di dalam guni untuk penghantaran.