Anak kepada pengusaha kulit lembu membantu mengutip kulit lembu tang siap dijemur sebelum proses membakar ketika ditemui Bernama di kediamannya Kampung Selabak semalam.
Pengusahanya, Zulkifli Akhiar, 60, yang menjual kulit lembu yang telah siap diproses sejak 10 tahun lepas berkata kulit lembu atau belulang merupakan makanan tradisi popular dalam kalangan masyarakat Jawa namun ketika ini ia turut digemari oleh pelbagai lapisan masyarakat.
Beliau yang pada mulanya hanya menjual kulit lembu itu secara kecil-kecilan kerana tidak mahu ia pupus ditelan dek zaman tidak menyangka menerima permintaan yang tinggi kebanyakannya dari pengusaha kedai makanan sekitar Perak, Selangor, Kuala Lumpur, Terengganu dan Kedah.
Pengusahanya, Zulkifli Akhiar, 60, yang menjual kulit lembu yang telah siap diproses sejak 10 tahun lepas berkata kulit lembu atau belulang merupakan makanan tradisi popular dalam kalangan masyarakat Jawa namun ketika ini ia turut digemari oleh pelbagai lapisan masyarakat.
Beliau yang pada mulanya hanya menjual kulit lembu itu secara kecil-kecilan kerana tidak mahu ia pupus ditelan dek zaman tidak menyangka menerima permintaan yang tinggi kebanyakannya dari pengusaha kedai makanan sekitar Perak, Selangor, Kuala Lumpur, Terengganu dan Kedah.