Mahsuri Sos Berperisa Tiram pilihan terbaik untuk masakan anda

A
A
A

Masakan anda lebih enak dan menyelerakan dengan menambah Mahsuri Sos Berperisa Tiram.
Masakan anda lebih enak dan menyelerakan dengan menambah Mahsuri Sos Berperisa Tiram.

Mengapa perlu pilih Mahsuri?

- Rasa yang lebih enak dan kaya dengan tekstur untuk setiap hidangan. Dihasilkan dengan pati daripada tiram segar, sos Berperisa Tiram amat sedap. Dengan menambahkan sos ini dalam hidangan anda, ia akan mempertingkatkan lagi rasa dan aroma menu anda.

No Image Caption

- Senang memasak – Mahsuri Sos Berperisa Tiram memberikan keseimbangan pada rasa sedap, manis dan masin. Ia boleh digunakan untuk menggantikan bahan perasa dan perapan

- Kombinasi sempurna untuk hidangan Malaysia dan juga ala barat – penuh kepelbagaian, sesuai untuk semua jenis hidangan, menghasilkan kesedapan semula jadi pada makanan. Memperkayakan lagi rasa pada sesetengah menu ala-barat dengan rasa selera Asia

Artikel Berkaitan:

- Tiada bahan pengawet dalam Mahsuri Sos Berperisa Tiram

- Mudah – Teman kepada hidangan Malaysia dan juga ala barat

Cara menggunakan sos tiram

No Image Caption

- Perapan: mempercepatkan proses resapan, membuang rasa kurang menyenangkan pada daging sejuk beku dan memberikan salutan karamel keemasan selepas dimasak. Amat sesuai untuk makanan segar atau sejuk beku.

- Masakan: Dari daging hingga sayuran kepada cenderawan atau nasi serta mee – memperisakan ramuan ketika menggoreng atau merebus, membangkitkan rasa dan menyerlahkan hidangan anda. Anda juga boleh menambahkan ia dalam hidangan sup untuk memperkayakan rasa.

Cara menyimpan Mahsuri Sos Berperisa Tiram

No Image Caption

- Simpan dalam peti ais selepas menggunakannya

- Jangan curahkan terus ke dalam makanan yang sedang dimasak, wap makanan akan menjejaskan kualiti sos

- Bersihkan penutup dengan kertas tisu/kain bersih, minimumkan kemasukan titisan air dalam botol

No Image Caption

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!